Uitgelicht

Zomer 2021, lavendel zomer

Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens erg goed voor de huid! Lavendel komt oorspronkelijk van het woord “Lavere” wat wassen betekent. En dat is terecht, want lavendel heeft een antiseptische werking en kun je bijvoorbeeld heel goed puur op een ontsteking (denk aan een pukkel) aanbrengen. Maar ook bij brandwonden en zonnebrand werkt lavendel verlichtend.

Wat lavendel eigenlijk onmisbaar maakt, is dat je het tegen insecten kunt gebruiken! Muggen, vliegen, mieren, motten en zelfs slakken blijven op afstand omdat ze niet van de geur houden.

Hoe gebruik je zelf lavendel thuis of op vakantie?

Rijkelijk en gevarieerd!

Lavendel wordt in veel producten verwerkt.

Tegen insecten bijvoorbeeld gebruik je lavendel olie.

Maar je houdt insecten ook op afstand door een lavendel deodorant te gebruiken.

En in huidverzorging werkt het zowel antiseptisch als rustgevend en verzorgend

Balm Balm Lavendel Handbalm € 14,95

Anders dan de naam doet vermoeden, is deze balm een multi-tasker. Naast het verzorgen van je handen kun je hem ook als huidcrème gebruiken. En wil je een verzorgende manicure behandeling voor jezelf? Los een klein beetje lavendel balm op in een badje met lauwwarm water en dompel je handen er net zo lang in als prettig voelt. Daarna kun je je nagelriemen ook gelijk makkelijk terugduwen.

Lavendel dagcrème. Kalmerend voor de huid, hydrateert ook en heeft een lekkere pittige anti-oxiderende werking.

Zachte crème deodorant die hydrateert en extreem effectief is!

We Love The Planet deodorant € 11,50

Aromafume lavendelolie € 6,40

Lavendel&Olijf zeep € 6,00

Een heerlijke zeep om je gezicht en lichaam mee te wassen. Erg geschikt voor een geïrriteerde, gevoelige en gecombineerde huid.

Lavendelolie, om puur op je huid gebruiken of om te verdampen.

17949

Kijk hier voor meer info over essentiële oliën.

Aromafume essentiële olie € 6,40

We Love The Planet Deodorant lovely lavender stick
We Love The Planet deo stick € 9,95

Ontstekingremmend Heerlijke geur Goede nachtrust tegen insecten En hun beten Lavere Wassen Weg Pukkel Verkrampte Spieren Provence Kruid der Liefde

Uitgelicht

Sensorische massage

Sensorisch, het zintuiglijke; wat we waarnemen en hoe we dit verwerken. Daar zijn we, vaak onbewust, de hele dag mee bezig. En zelf ’s nachts gaat dit proces gewoon door. Dit kan zowel inspannend als ontspannend zijn. En die ontspanning, daar gaat het mij om. Het masseren wordt in mijn praktijk dan ook een steeds groter onderdeel van de behandeling. En niemand klaagt 🙂

Ik maak als het ware een heuse massage pelgrimstocht door, waarin ik mijn nieuwsgierigheid afgewisseld zie met creatieve ideeën. Heerlijk!! Niets standaard massage, ik probeer zo goed als mogelijk af te stemmen op de behoeften van mijn cliënt en voer geen enkele keer dezelfde massage uit. Ik combineer de massages met acupressuur, aromatherapie, shiatsu, lymfedrainage, klanken en sinds nu ook met sensorische borstels. Deze techniek is erop gericht om in korte tijd zoveel mogelijk prikkels naar het zenuwstelsel te sturen waardoor je veel ontvankelijker bent voor de daaropvolgende huidmassage. En die huidmassage pas ik aan op je huid door de massageolie “op maat te maken” met essentiële oliën.

Schoonheid van binnen en buiten is het credo bij Athys. En met deze mooie toevoeging maak ik dit weer helemaal waar en ben daar eigenlijk best trots op! En ook leuk om te melden: het voelt echt waanzinnig lekker!

Als altijd doe ik deze sensorische borstel op verzoek of als diagnose gewoon tijdens je behandeling, maar kun je deze borstelmassage ook als Athys Special boeken.

Uitgelicht

Schedelacupressuur, een ontspannende hoofdmassage

Acupressuur is het masseren van de punten van onze meridianen die de hoeveelheid energie van onze organen reguleren. Het is een massage die zich niet richt op het genezen van een kwaal of specifieke klacht, maar die zich richt op de totale mens. Lichaam, geest en ziel vormen een geheel en als iets daarin uit balans is geraakt, kunnen daar energieblokkades uit voortkomen die klachten kunnen veroorzaken.

Vandaar dat, door bijvoorbeeld voetreflextherapie, je lijf een opknapbeurt krijgt doordat je voeten gemasseerd worden. En zo geldt dat ook voor je handen, lichaam, oren en je hoofd. En in dat hoofd komen spanningen als nergens anders vast te zitten!

Vandaar dat ik de nieuwe massage schedelacupressuur introduceer. En ik kijk er oprecht naar uit om deze parel te gaan geven! Ik heb de laatste tijd flink op mijn (dankbare) klanten geoefend met de techniek en hiermee de massage tijdens de behandeling flink uitgebreid. Daar zit ik nu natuurlijk aan vast 🙂 , maar de “echte” schedelacupressuurmassage is toch wel een stuk uitgebreider.

Geniet jij dus ook altijd zo van de wasbeurt bij de kapper? Dan is dit een aanrader! Door het masseren van je hoofdhuid ontspan je al, maar doordat alle drukpunten die behandeld worden met je lijf corresponderen, knap je van top tot en met teen op!

Heb je vragen of wil je een afspraak voor deze massage maken? Bel of mail mij dan snel. Ik sta te popelen om hiermee te beginnen!!!

Ook belangrijk natuurlijk zijn de kosten! De behandeling zal zo’n 30 minuten duren en kost € 17,50. En wil je hem toevoegen aan je behandeling? Een tientje!

Uitgelicht

Een stevige en gezonde huid door L.E.D. lichttherapie.

NASA ontwikkelde een aantal decennia geleden de L.E.D lichttherapie om genezing van wondjes op de huid te bespoedigen en huidweefsel in de ruimte gezond te houden.

Ook leuk voor de mensen op aarde dus!

Waarschijnlijk ken je de lichttherapie die ingezet wordt bij depressies. Wit licht verlaagt de concentratie melanine in het bloed waardoor je minder moe wordt. Maar er zijn meerdere kleuren L.E.D. licht. De huid absorbeert dit licht en de energie die hierbij vrijkomt stimuleert de huidcellen, helpt de huid(cellen) genezen en stimuleert het regeneratieproces van de huid. Door gekleurd licht gaan de huidcellen meer elastine, collageen en proteïne produceren. Het werkt dus eigenlijk als een verjongingsproces, hoewel iedere kleur zijn eigen proces in werking zet. Een tijd geleden schreef ik al over wat kleuren met ons doen (namelijk hier), maar direct op de huid is de werking veel intenser en gerichter. Kijk maar:

Rood: komt het diepst in de huid en werkt daar anti-oxiderend. Versterkt het afvoeren van afvalstoffen, verstevigt de huid en verbetert de elasticiteit en huidskleur. Denk aan een vale huid, een beschadigde huid of een verslapte huid. Maar is ook helend bij een allergische of beschadigde huid.

Groen: werkt kalmerend op een gestresste en onrustige huid. Maar is vooral geschikt om huidoneffenheden te verminderen. Denk hierbij aan pigmentvlekken en rode huidaandoeningen.

Blauw: komt het minst diep in de huid waar het anti-bacterieel en ontstekingremmend werkt. Het werkt tegen acné rosacea en andere (rode) ontstekingen en verkleint de poriën. Werkt kalmerend op “couperose”. Ook beschadigingen door de zon herstellen sneller onder dit blauwe licht.

Oranje: verhoogt de cel activiteit en -energie. Het licht herstelt en geneest je huid. Hierdoor is het zeer geschikt bij psoriasis en eczeem. Werkt op alle huidtypes zeer herstellend.

Roze: licht de huid op en helpt om werkstoffen dieper in de huid te sluizen.

En dit kun je nu bij Athys laten doen!

Deze behandelingen worden gegeven met een apparaat dat niet alleen deze LED licht energie tevoorschijn tovert, maar ook een stimulerende werking heeft op de mimische spiertjes van je huid. De electrodes op dit apparaat stimuleren je mimische spiertjes door middel van EMS (electrical muscle stimulations) en Electroporation, een manier om werkstoffen dieper in de huid te krijgen.

Maak gebruik van deze fantastische behandeling! Dit kun je doen tijdens je verzorgende behandeling, maar zoals meerdere Athys Specials kun je deze behandeling ook los doen. Reken dan op een behandeling van 30 minuten voor € 20,00.

Uitgelicht

Multi-tasken met cosmetica: Balm Balm

  In Engeland wordt het fantastische merk Balm Balm gemaakt. Wat een bijzonder merk! Alle producten zijn volledig uit natuurlijke stoffen gemaakt. Het is een merk dat zich helemaal op de aromatherapie baseert. Waar in de meeste cosmetische verzorgingsproducten water als hoofdbestanddeel gebruikt wordt, zijn de ingrediënten in alle Balm Balm producten stuk voor stuk werkzaam. Hoewel water totaal niet schadelijk is, is het wel een voedingsbron voor het groeien van bacteriën. En moeten er dus conserveringsmiddelen toegevoegd worden. Daarbij heeft water niet echt een functie als werkstof, maar is het meer een soort vulmiddel. Over het algemeen zijn de romigere crèmes een water in olie emulsie en de lichtere crèmes een olie in water emulsie. Dit werkt bij Balm Balm dus geheel anders. En hoe vreemd het ook klinkt, je kunt met alle producten multi-tasken! Neem bijvoorbeeld de Facebalm. Deze kun je ook op droge plekjes op je lijf gebruiken, zoals je ellebogen. En de Coconut Cleanser is niet alleen geschikt als reiniging voor de huid, maar verzorgt ook. De lipbalsem is ook zeer geschikt voor de huid rond je ogen of als balsem voor je huid en zo kun je alle producten dus zeer divers inzetten. En dat is zo vreselijk leuk en makkelijk! Het werkt gewoon. In de salon werk ik voornamelijk met de Coconut Cleanser, de Geranium Balm, de Geranium Lipbalm en de Tea Tree Balm. En blijf ervan genieten als ik het (zelf) gebruik.
Wil je zo’n fantastisch Balm Balm product bestellen en ben je niet in de gelegenheid om dit in de salon af te halen? Bestel dan hier je eigen Balm Balm. En wil je meerdere producten bestellen? Neem dan even contact op!

Balm Balm Frankincence Deep Cleansing Balm 60ml

Zalig zachte balsem verrijkt met Frankincense, voor een verjongend effect op de huid. Reinigend en verzorgend. € 22,00 en € 4,00 verzendkosten

€26,00

 

Balm Balm Tea Tree Organic Face Balm 30ml AANRADER!!!

Multi-purpose balm die je als moisturizer voor de huid kunt gebruiken, ook toe te passen als cleanser. Verrijkt met tea-tree olie en met name geschikt voor de onzuivere huid. € 12,00 en € 4,00 verzendkosten

€16,00

 

Balm Balm Rose Geranium Organic Face Balm 30ml AANRADER!!!

Voedende balsem die je kunt gebruik als moisturizer voor je gezicht, maar ook als cleanser. € 12,00 en € 4,00 verzendkosten.

€16,00

 

Balm Balm Super Light Coconut Cleanser 100ml

Luchtige olie cleanser spray voor het gezicht op basis van kokosnootolie. € 20,00 en €4,00 verzendkosten

€24,00

 

Balm Balm Fragrance Free Lip Balm Pot 7ml

Parfumvrije multi-purpose balsem voor de verzorging van je lippen. Ook geschikt voor droge plekjes van het gezicht en lichaam. € 7,00 en € 4,00 verzendkosten.

€11,00

 

Balm Balm Tea Tree Organic Lip Balm Pot 7ml

Multi purpose balm die je voor de verzorging van je (droge) lippen kunt gebruiken. Ook toe te passen bij kleine schaafwondjes, kloofjes en zweertjes. € 7,00 en € 4,00 verzendkosten.

€11,00

 

Balm Balm Rose Geranium Organic Lip Balm Pot 7ml

Multi-purpose balsem voor de verzorging van je lippen. Ook als moisturizer voor het gezicht en als handcrème te gebruiken. € 7,00 en € 4,00 verzendkosten.

€11,00

 

 
Uitgelicht

Acupressuur voor een gezonde huid

Huidverzorging is absoluut niet nieuw, maar stamt uit de oudheid. De oude Grieken gebruikten kruiden al als huidverzorging en exporteerden deze ook naar bijvoorbeeld Egypte en het Midden Oosten. En de Chinezen hadden eeuwen geleden al door hoe je zo lang mogelijk een jeugdige uitstraling houdt: evenwichtige en gevarieerde voeding, persoonlijke hygiëne en preventieve geneeskunde. En daarbij ook een enorme dosis sociale eensgezindheid…

De westerse opvattingen over huidverzorging verschillen eigenlijk nogal van de oosterse. Eigenlijk verschilt de algehele filosofie. Je moet je voorstellen dat we in het Westen lineair denken en in het Oosten in patronen: bij ons veroorzaakt gebeurtenis A gebeurtenis B, waarop gebeurtenis C en uiteindelijk D ook zullen volgen. In het Oosten zien ze echter een patroon in alle gebeurtenissen: A, B, C en D zijn met elkaar verbonden. Ze verlenen hun betekenis uit hun onderlinge samenhang en hebben ieder op zich weinig betekenis. Snap je hem?  Die dus, Yin&Yang. Niet elkaars tegenpolen, maar van elkaar afhankelijk. Alles heeft een Yin en een Yang kant. Iets is pas Yin of Yang als je het met elkaar vergelijkt, Yin en Yang veranderen elkaar en kunnen in elkaar overgaan.

Maar goed, er kan ook van alles mis zijn met Yin en Yang. Teveel Yin- of Yang energie kan een stagnatie van energie doorstroom veroorzaken. Of teveel. Deze Qi energie is overal voor nodig, maar in mijn geval heb ik het natuurlijk over de huid. Schoonheid komt van binnenuit en kun je ook van buitenaf beïnvloeden. Yin en Yang dus. Je kunt hierbij aan alle logische dingen denken als voldoende slaap, ontspanning, hygiëne en voeding. En aan alles waarvan jij vindt dat je er beter en gezonder door leeft; sporten, mediteren, yoga, wandelen, lezen en een goede huidverzorging natuurlijk. En zo wil ik je huid ook behandelen. In plaats van “slechts” de buitenkant behandelen, is het bereik groter als de binnenkant mee doet. Drukpuntmassage of acupressuur is een uit China afkomstige massage techniek waarbij de Qi- energie in balans gebracht wordt. Mooi van binnenuit dus terwijl in de salon je huid ook van buitenaf verzorgd wordt. Huidproblemen worden zo effectiever aangepakt.

Het is trouwens wel belangrijk om te vermelden dat deze Chinese massage  een preventief karakter heeft. Alles wat op welke wijze dan ook medische raakvlakken heeft, ligt volledig buiten het terrein van een schoonheidsspecialiste. We houden het dus op de verzorging van de huid, die op deze manier letterlijk meer diepgang krijgt.

Denk hier sowieso altijd aan. Er zijn inmiddels zoveel vrije beroepen dat het een wirwar voor jou als consument kan zijn om te bepalen bij wie je terecht kunt. In mijn geval ben ik weliswaar een heel eind op weg om als “natuurgeneeskundig therapeut” geregistreerd te kunnen worden, maar ik ben aangesloten bij de branchevereniging voor schoonheidsspecialisten (ANBOS) en mijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft betrekking op alle werkzaamheden die bij een schoonheidsspecialiste horen. Of stel dat je een klacht in wil dienen. Dan moet je terecht kunnen bij bijvoorbeeld een klachtenfunctionaris.

Wil je meer weten over acupressuur of andere behandelingen? Bel me op 06 50437595 of mail naar huidverzorgingathys@live.nl

Ook om een afspraak te maken!!

 

Een warme en ontspannen groet,

Linda Ham

 

Uitgelicht

Aromatherapie behandeling

lavandula_angustifolia_blue_mountain_white_blue_ice_hidcote_peter_pan

Hoe persoonlijk kun je een behandeling maken?

Heel persoonlijk!

Door aromatherapie gedurende de hele behandeling in te zetten.

Maar dat niet alleen!

Bij deze behandeling ga je zelf thuis verder met aromatherapie!

Hoe?

Door de crème te gebruiken die je na deze behandeling meekrijgt.Want deze crème is speciaal aangepast aan de behoefte van jouw huid. Op maat gemaakt dus.

Ik maak namelijk zelf je crème voor thuisgebruik, om zo de werking van de behandeling voort te zetten.

Wat kost het?

Altijd belangrijk natuurlijk. De gehele behandeling, dus inclusief je pot crème (30 ml), kost € 54,50. En als je opnieuw een aromatherapie behandeling neemt en je lege potje crème laat navullen (zodat ik een nieuwe crème kan maken, aangepast aan je huid op dat moment) kost de behandeling nog maar € 53,50.

guirlande-leaflet

Waarom?

Omdat aromatherapie zo ontzettend goed voor je is. Hier kun je lezen waarom.

En voor dat bedrag een goede crème kunnen gebruiken is een win-win situatie: jij krijgt een speciaalcrème mee voor een betaalbaar bedrag en ik weet dat de werking van  mijn behandeling extra versterkt wordt door dit thuisgebruik. Bovendien is de crème veilig om te gebruiken als ik de crème voor je aanmaak en passen we ons aan aan de veranderende behoeftes van je huid.

Maak dus snel een afspraak!

En niet alleen om de pot crème, want de hele behandeling wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. De reiniging van de huid, de massagecrème of -olie, het masker en de crème: ik maak ze allemaal speciaal met essentiële oliën voor je aan.

Persoonlijker wordt het niet!!

kruizemunt2

Uitgelicht

De maan en haar invloed op onze huid.

Zoals fanatieke tuinierders het beste oogsten als ze met wassende maan zaaien, zou dit ook best wel eens voor uw huid kunnen opgaan! Ik denk hierbij aan de invloed van de maan. Zij is onderdeel van de natuur en beïnvloedt samen met de zon de getijkracht. Haar invloed is zelfs groter dan die van de zon!

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Bij mannen is dit gemiddeld 60% van het lichaamsgewicht en bij vrouwen 55% ( helaas hebben wij minder vetvrije massa)  In ieder geval bestaan we allemaal uit zo’n grote hoeveelheid vocht dat het interessant is om eens stil te staan bij het fenomeen van onze eigen eb en vloed.

Charles Darwin, die van de apen en natuurlijke selectie, schreef in 1859 al in zijn boek ‘The origin of species’: De mens is, evenals zoogdieren, de vogels en zelfs de insecten onderworpen aan die mysterieuze wetmatigheid, volgens welke veel voorkomende processen, zoals zwangerschap, plantengroei, rijping en de duur van bepaalde ziekten, afhankelijk zijn van de perioden van de maan.
Niets nieuws onder de zon dus. Maar welk voordeel heeft dit voor onze uiterlijke verzorging?

Waar het op neer komt is dit: de maancyclus loopt van nieuwe maan naar wassende maan en vervolgens van volle maan naar afnemende maan. Al deze maanstanden hebben hun eigen effect op het opnamevermogen van onze huid:

Nieuwe Maan: Staat voor een nieuw begin.  Het natuurlijke reinigingsvermogen van de huid is het grootst, afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. De huid reageert echter wel gevoeliger en is vatbaar voor wondvorming. Een ideaal moment dus om de huid goed te reinigen maar minder geschikt om te ontharen!
Volle Maan: Staat voor energie. Het opnamevermogen van de huid is het grootst. Het ideale moment dus om je huid te verzorgen.

Het gaat uiteraard wat ver om alleen in de periode van wassende naar volle maan een gezichtsbehandeling te nemen en in de perioden van afnemende maan naar nieuwe maan terug te komen om je wenkbrauwen te laten epileren. Het kan echter wel verklaren waarom harsen en epileren de ene keer wondjes veroorzaken en de andere keer niet. En waarom wimper- en haarverf niet altijd even goed pakt.

Hoe je het ook bekijkt, het is een wetenswaardigheid en om het wat overzichtelijker te maken kunt u hier bekijken wat het meest geschikte moment is voor uw bezoek aan de schoonheidssalon:

Maanstanden 2021
Nieuwe maan13 januari
Volle maan28 januari
Nieuwe maan11 februari
Volle maan27 februari
Nieuwe maan13 maart
Volle maan28 maart
Nieuwe maan12 april
Volle maan (Super maan)27 april
Nieuwe maan11 mei
Volle maan (Super maan)26 mei
Nieuwe maan10 juni
Volle maan24 juni
Nieuwe maan10 juli
Volle maan24 juli
Nieuwe maan8 augustus
Volle maan22 augustus
Nieuwe maan7 september
Volle maan21 september
Nieuwe maan6 oktober
Volle maan 20 oktober
Nieuwe maan4 november
Volle maan19 november
Nieuwe maan4 december
Volle maan19 december

Marma massage

Net als bij de Chinese acupressuur, waarbij energiepunten worden gestimuleerd, wordt ditzelfde gedaan bij de Indiase ayurvedische geneeskunde. De zogeheten Marma punten.

Maar waar de acupressuurpunten op de meridianen liggen, zijn de marma’s kleine centra in ons lichaam waar botten, spieren, pezen, gewrichten en aderen samenkomen. En als daarin een blokkade zit, kun je daar flink veel last van krijgen! Zo’n blokkade kan ver uitstralen zodat je ergens anders in je lichaam pijn ervaart.

Hoewel ik geen medisch getinte behandelingen geef, kan een marma massage je van allerlei kleine ongemakken afhelpen. Zie het als een preventieve- of als een onderhoudsbeurt. In plaats van reageren op een klacht zorg je dat je deze voor bent. Dan heb ik het uiteraard niet over welke medische aandoening dan ook.

Wat de huidverzorging betreft geldt dit zeer beslist ook; door je huid van energie te voorzien, zal je huid een optimale uitstraling krijgen. In combinatie met acupressuur krijgt je huid een enorme boost, iets waar ze in de oudheid al goed raad mee wisten. Gelukkig komen deze oude wijsheden en technieken steeds meer naar voren in onze huidige tijd en kunnen we er nu de vruchten van plukken.

“Energy is the key.”

Zoals je gewend bent bij Athys kan ik deze massage tijdens je gezichtsbehandeling bij je doen, maar je kunt hem ook los als Athys Special laten doen.

Aromatherapie

Mooi worden door geuren.

Hoe heerlijk klinkt dat!  Door een lekkere geur te ruiken gelijk je looks verfraaien. Maar dit is door het gebruik van etherische oliën wel wat er gebeurt.

Dus niet smeren maar ruiken?

Inderdaad! Etherische oliën kunnen (bijna) nooit puur op de huid gebruikt worden. Sterker nog, de huid kan zelfs verbranden bij een aantal soorten. Niet doen dus! Een etherische olie vermeng je met een basis product als neutrale olie, crème of water. Ook worden ze vaak verdampt. Hiervoor zijn verschillende manieren. In een oliebrander of een geursteentje, maar ook in de vochtverdamper van de verwarming kunnen ze verdampt worden. Op deze manier komt de geur vrij.

Hoe werken ze?

Dat kun je in deze slideshow zien:

Maar wat doen die geuren dan precies met ons?

Veel! Want wist je dat wat wij zien en horen maar een kwart van onze emoties veroorzaakt? Dat betekent dus dat maar liefst driekwart hiervan bepaald wordt door wat we ruiken. We hebben er zelfs een geheugen voor, namelijk ons olfactorisch geheugen. Denk maar aan hoe een bepaalde geur ineens een herinnering naar boven brengt. Die lekkere lavendelgeur op de markt in Frankrijk bijvoorbeeld. Maar geuren waarschuwen ons ook. Als melk bedorven is dan ruiken we dat. Ruikend proeven. Of als we een gaslucht ruiken. Die geur is namelijk expres aan het reukloze gas toegevoegd om ons te waarschuwen.

Ook bij dieren is de reukzin belangrijk. Zo kan een moederdier haar jong herkennen. Of een prooi. En uiteraard draagt een lekkere geur bij aan onze aantrekkingskracht.

Maar laten we even teruggaan naar de huid. En de aromatherapie. Want de werking zit hem toch ook in de olie zelf, althans de soort. En met maar liefs 120 verschillende oliën kun je het huidprobleem niet bedenken of er is wel een olie voor. Er is veel kruid tegen gewassen in dit geval. En vinden we de geur aangenaam, dan vang je eigenlijk twee vliegen in een klap.  Die wisselwerking is echt perfect! Maar ook als je niet weg zwijmelt bij de geur zal de werking van de ingrediënten uiteraard niet verdwijnen.

Ik werk in de salon veel en al jaren met etherische oliën. Ik maak er pakkingen mee en “brouw” mijn eigen maskers met onder andere de olie waar je huid op dat moment het meest baat bij heeft. Maar je kunt ook een paar druppels door je crème mengen. Dan heb je nog eens met recht een crème op maat gemaakt! Ik adviseer hiervoor de gezichtscrème van Volatile.

En welke oliën met welke werking zijn er allemaal?

Teveel om hier te noemen. Ik geef dan ook liever een persoonlijk advies. In de salon heb ik per seizoen een mooie selectie staan; heerlijk toch om per seizoen af te wisselen!

Hartelijke groet,

Linda

Covid 19 protocol

Oogschaduw It-Pieces

Oogschaduw, wat valt daar over te zeggen? Dat het leuk is en dat je gewoon een kleurtje moet uitkiezen dat jij leuk vindt. Of dat leuk bij je outfit staat vandaag. Of omdat het mooi staat. Kies er 1 of 2 of zoveel als jij op je ooglid kwijt kunt, want met dit refill systeem kun je eindeloos combineren. Omdat het kan met dit wissel systeem en omdat de kleuren zich mooi laten mengen.

Kies&geniet!!! Een oogschaduw steentje kost € 3,50 ( klopt, het is inderdaad niet duur)

Contouring Poeder It-Pieces

Met deze contouring poeder kun je de beste kanten van je gezicht benadrukken. Breng de poeder aan net onder de je jukbeenderen en op je neusvleugels om je gezicht optimaal te laten spreken. Of heb jij andere plekjes op je gezicht die je in de spotlight wilt zetten? Breng de contouring poeder net daaronder aan en je zult zien dat je beste features naar voren komen.

De contouring poeder kost € 4,50.

Highlighters It-Pieces

Een refill highlighter kost € 4,50.

Er zijn 2 kleuren highlighter. De Shooting Star en de Gold Dust. Deze reflecteren en spelen als het ware met licht, zodat je huid straalt. Gebruik ze op je huid of voor een frisse oogopslag onder je wenkbrauwen of in de ooghoeken. En wat te denken van optisch vollere lippen? Klop wat highlighter in op de boog van je bovenlip en voilà!

Een refill highlighter kost € 4,50.

Bronzers It-Pieces

Een refill bronzer kost € 4,50.

Er zijn 2 kleuren bronzer, de Sun Please en de Tan Please. En die benamingen mag je letterlijk nemen! De hoog gepigmenteerde bronzers geven je huid een mooi vakantie tintje. Gebruik ze met een rougekwast en verdeel gelijkmatig over je gezicht. De bronzers passen zich aan je eigen huidskleur aan en modelleren je contouren door een optisch effect van deze prachtige kleuren!