Huidverzorging is absoluut niet nieuw, maar stamt uit de oudheid. De oude Grieken gebruikten kruiden al als huidverzorging en exporteerden deze ook naar bijvoorbeeld Egypte en het Midden Oosten. En de Chinezen hadden eeuwen geleden al door hoe je zo lang mogelijk een jeugdige uitstraling houdt: evenwichtige en gevarieerde voeding, persoonlijke hygiëne en preventieve geneeskunde. En daarbij ook een enorme dosis sociale eensgezindheid…
De westerse opvattingen over huidverzorging verschillen eigenlijk nogal van de oosterse. Eigenlijk verschilt de algehele filosofie. Je moet je voorstellen dat we in het Westen lineair denken en in het Oosten in patronen: bij ons veroorzaakt gebeurtenis A gebeurtenis B, waarop gebeurtenis C en uiteindelijk D ook zullen volgen. In het Oosten zien ze echter een patroon in alle gebeurtenissen: A, B, C en D zijn met elkaar verbonden. Ze verlenen hun betekenis uit hun onderlinge samenhang en hebben ieder op zich weinig betekenis. Snap je hem? Die dus, Yin&Yang. Niet elkaars tegenpolen, maar van elkaar afhankelijk. Alles heeft een Yin en een Yang kant. Iets is pas Yin of Yang als je het met elkaar vergelijkt, Yin en Yang veranderen elkaar en kunnen in elkaar overgaan.
Maar goed, er kan ook van alles mis zijn met Yin en Yang. Teveel Yin- of Yang energie kan een stagnatie van energie doorstroom veroorzaken. Of teveel. Deze Qi energie is overal voor nodig, maar in mijn geval heb ik het natuurlijk over de huid. Schoonheid komt van binnenuit en kun je ook van buitenaf beïnvloeden. Yin en Yang dus. Je kunt hierbij aan alle logische dingen denken als voldoende slaap, ontspanning, hygiëne en voeding. En aan alles waarvan jij vindt dat je er beter en gezonder door leeft; sporten, mediteren, yoga, wandelen, lezen en een goede huidverzorging natuurlijk. En zo wil ik je huid ook behandelen. In plaats van “slechts” de buitenkant behandelen, is het bereik groter als de binnenkant mee doet. Drukpuntmassage of acupressuur is een uit China afkomstige massage techniek waarbij de Qi- energie in balans gebracht wordt. Mooi van binnenuit dus terwijl in de salon je huid ook van buitenaf verzorgd wordt. Huidproblemen worden zo effectiever aangepakt.
Het is trouwens wel belangrijk om te vermelden dat deze Chinese massage een preventief karakter heeft. Alles wat op welke wijze dan ook medische raakvlakken heeft, ligt volledig buiten het terrein van een schoonheidsspecialiste. We houden het dus op de verzorging van de huid, die op deze manier letterlijk meer diepgang krijgt.
Denk hier sowieso altijd aan. Er zijn inmiddels zoveel vrije beroepen dat het een wirwar voor jou als consument kan zijn om te bepalen bij wie je terecht kunt. In mijn geval ben ik weliswaar een heel eind op weg om als “natuurgeneeskundig therapeut” geregistreerd te kunnen worden, maar ik ben aangesloten bij de branchevereniging voor schoonheidsspecialisten (ANBOS) en mijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft betrekking op alle werkzaamheden die bij een schoonheidsspecialiste horen. Of stel dat je een klacht in wil dienen. Dan moet je terecht kunnen bij bijvoorbeeld een klachtenfunctionaris.
Wil je meer weten over acupressuur of andere behandelingen? Bel me op 06 50437595 of mail naar huidverzorgingathys@live.nl
Ook om een afspraak te maken!!
Een warme en ontspannen groet,
Linda Ham