De seizoenen en je huid

De vier seizoenen die wij hier beleven zijn prachtig! Helemaal als je er naar gaat leven en werken. Wij worden er niet alleen door beïnvloed, wij zijn ook de natuur. Hoe we ons voelen, wat we het beste kunnen doen en hoe hiernaar te handelen, dit wordt allemaal beïnvloed door de tijd van het jaar waarin we leven. En met de wisselingen van de seizoenen veranderen ook de behoeften van je huid.

Dit gaat verder dan het soort crème dat je gebruikt. Ons hele systeem reageert op de verschillende seizoenen. Het is een mooi energetisch proces, waarbij een continue wisselwerking plaatsvindt tussen ons en onze omgeving. Tussen ons innerlijk en ons uiterlijk. Om optimaal verzorgd te zijn, is het dus belangrijk om je aan te passen aan het jaargetijde.

In ieder geval doe ik dat in de salon. In eerste instantie deed ik dit al door, inderdaad, de crèmes en pakking aan te passen. Veelal op gevoel. Het voelt letterlijk niet goed aan om als het vriest de skinfridge op je huid te voelen. Net zo min als een warme paraffinepakking prettig voelt op een hete zomerdag. Maar hoe meer ik me in de aromatherapie verdiepte en daaruit voortvloeiend de acupressuur met zijn achterliggende theorieën over de vijf elementenleer, hoe meer ik de meerwaarde begon te zien. Ook de I Tjing heeft me hierin geïnspireerd. We zijn voortdurend onderhevig aan veranderingen. En om daar balans in te krijgen, moeten we begrijpen hoe. Het yin en yang principe Afbeeldingsresultaat voor yin en yang symbool . Zo krijg je het meeste effect in eigenlijk alles in je bestaan. Je conditie, je gemoedstoestand, je werk en bezigheden en wat je uitstraalt. Je uiterlijk dus ook.

Daarom heb ik speciale seizoensbehandelingen ontwikkelt. Die zijn niet af en zullen dat ook nooit zijn, want ook deze zijn voortdurend in beweging. Ik baseer ze op aromatherapie en de geurbeleving hiervan, maar ook op ontspanningstechnieken . Acupressuur, gonggeluiden (ik werk met de seizoens windgongen van Koshi en Zaphir) en meditaties. En, heel belangrijk is dat je hier thuis lekker mee doorblijft gaan! Ik geef je, na de behandeling, een aromainhaler of roomspray mee. Zo kun je, door geurbeleving, zelf lekker doorgaan met het bewust in het seizoen staan.

 

Want zeg nou zelf, heb jij nooit verzucht dat de tijd zo vreslijk snel gaat?! Dit is ideaal om bewuster met de tijd om te gaan. Markeer je behandeling per seizoen, net als de kerst- en paasdagen. Bewust je huid verzorgen en bewust je behandeling ondergaan, dat is wat ik je gun!

De seizoensbehandeling verschijnen op de site en social media en kun je hier bekijken per seizoen:

Lentebehandeling

Zomerbehandeling

Herfstbehandeling

Winterbehandeling

En wil je meer weten over  yin en yang? Kijk dan maar eens naar dit filmpje waarin helder en nuchter wordt uitgelegd wat hier nu precies mee wordt bedoeld.

 

 

En heb je vragen en of opmerkingen? Bel me of vul onderstaand contactformulier dan even in.