AVG

Ook voor schoonheidssalons geldt de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Dit houdt in dat alle gegevens die over jou worden genoteerd, alleen met jouw toestemming mogen worden vastgelegd. En dat deze gegevens veilig worden bewaard zodat er geen pottenkijkers bij kunnen. Heel kort samengevat.

In mijn geval moet ik nu ook cliënten die ik al 30 jaar ken en waar ik ook op persoonlijk vlak weleens contact mee heb (ik feliciteer weleens iemand, of vraag via Whatsapp of een product bevalt, hoe het sollicitatiegesprek is gegaan e.d.) om toestemming vragen. Zaak dus om de troebele wateren even weg te peddelen en zo kort en bondig mogelijk te werk te gaan!

Dus wat gaat er nu gebeuren?

Allereerst verklaar ik als eigenaar van Athys dat ik vanaf 25 mei 2018 alle cliënten eenmalig een toestemmingsformulier laat tekenen. Daarin kun je precies aangeven welke gegevens ik mag vastleggen en leg ik uit waar deze voor gebruikt zullen worden. Ook word je erop gewezen dat je deze informatie weer kunt laten wissen. Weg ermee dus! Dan is het een kwestie van goed doornemen welke gegevens ik waarvoor mag vastleggen en gebruiken en klaar! Het is overigens niet zo dat je kunt weigeren te betalen omdat daarbij je gegevens op mijn afschrift komen te staan :-D, want als ik het zelf allemaal doorneem komt het over of dat ook nog een optie is. Maar dat ligt hopelijk aan mij!

Dit ga ik bij je eerstvolgende bezoek aan de salon vanaf 25 mei doen. Tot die tijd beroep ik me op het volgende:

Tot nu toe gaven cliënten dikwijls mondeling toestemming voor het vastleggen van bijzondere persoonsgevens zoals medische bijzonderheden die nodig zijn voor het afstemmen van het behandeladvies op de cliënt, en het maken van foto’s voor datzelfde doel. Vanaf 25 mei 2018 ga ik werken met intake- en informed consent-formulieren en – gesprekken. Daarmee voldoe ik aan de informatieplicht en zorg ik ervoor dat de cliënt vrij, goed geïnformeerd, specifiek en ondubbelzinnig toestemming geeft voor het verwerken van haar (bijzondere) persoonsgegevens.

En wil je alvast het toestemmingsformulier bekijken? Dat kan hier.

Gepubliceerd door Huidverzorging Athys

Natuurlijke huidverzorging voor u op maat gemaakt.