Marma massage

Net als bij de Chinese acupressuur, waarbij energiepunten worden gestimuleerd, wordt ditzelfde gedaan bij de Indiase ayurvedische geneeskunde. De zogeheten Marma punten.

Maar waar de acupressuurpunten op de meridianen liggen, zijn de marma’s kleine centra in ons lichaam waar botten, spieren, pezen, gewrichten en aderen samenkomen. En als daarin een blokkade zit, kun je daar flink veel last van krijgen! Zo’n blokkade kan ver uitstralen zodat je ergens anders in je lichaam pijn ervaart.

Hoewel ik geen medisch getinte behandelingen geef, kan een marma massage je van allerlei kleine ongemakken afhelpen. Zie het als een preventieve- of als een onderhoudsbeurt. In plaats van reageren op een klacht zorg je dat je deze voor bent. Dan heb ik het uiteraard niet over welke medische aandoening dan ook.

Wat de huidverzorging betreft geldt dit zeer beslist ook; door je huid van energie te voorzien, zal je huid een optimale uitstraling krijgen. In combinatie met acupressuur krijgt je huid een enorme boost, iets waar ze in de oudheid al goed raad mee wisten. Gelukkig komen deze oude wijsheden en technieken steeds meer naar voren in onze huidige tijd en kunnen we er nu de vruchten van plukken.

“Energy is the key.”

Zoals je gewend bent bij Athys kan ik deze massage tijdens je gezichtsbehandeling bij je doen, maar je kunt hem ook los als Athys Special laten doen.

Gepubliceerd door Huidverzorging Athys

Natuurlijke huidverzorging voor u op maat gemaakt.