Moxibustie (Moxa)

Heb jij ook weleens last van pijnlijke plekken, gewrichten of vastzittende schouders en spieren? Dan is moxibustie iets wat je eens zou moeten proberen! Moxibustie is een onderdeel van de acupressuur technieken die ik veel toepas in de praktijk.

Het is een mooie manier om warmte-energie naar een geblokkeerde tsubo* te brengen om zo de chi  (je levenskracht) weer te laten stromen. Dit geeft op een bijzonder prettige manier hernieuwde energie en het kan op veel plekken op je lichaam toegepast worden.

Zo’n moxa lijkt op een enorme grote sigaar (hoewel het woord joint meer bij mij opkomt 🙂 ), gemaakt van het kruid bijvoet. Bijvoet werd in de Middeleeuwen al “Moeder aller kruiden genoemd” om de enorme geneeskrachtige werking. En daarom vond bijvoet zijn weg naar de Chinese geneeskunde en dus de moxa-therapie. Het is trouwens wel een zodanig krachtig kruid dat het niet tijdens je zwangerschap gebruikt mag worden. Sterk spul dus, de geneeskracht van bijvoet blijkt zelfs, wetenschappelijk bevestigd overigens, zo krachtig dat het malaria kan genezen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het is hoe dan ook een prettig gevoel om met deze kruidige warmte behandeld te worden. En ik wil je daar graag gebruik van laten maken door een speciale introductiebehandeling aan te bieden: een half uur moxa-therapie voor slechts € 17,50 als introductie. Normaal gesproken kost moxa-therapie als Athys Special € 22,50 dus grijp je kans!

En heb je vragen of wil je van te voren advies over je reden om te komen? Bel me op 06 50437595 of mail naar info@huidverzorgingathys.com dan kunnen we je vraag bespreken. En voor de goede orde: ik behandel niets op medische basis, voor ziektes en medische aandoeningen moet je echt eerst een arts raadplegen.

Hartelijke groet,

 

Linda Ham

 

*Het Japanse woord Tsubo betekent kruik of fles en verwijst naar de punten op ons lichaam waar stress en vermoeidheid opgeslagen liggen. Door deze plekken te behandelen verlichten deze klachten.