NORDICS de flitsende bio tandenborstel

Het bio-gebeuren wordt steeds vlotter!

Ik had er zelf vroeger zo’n geitenharen sokken/gezondheidsslippers beeld bij, al die biologische, groene producten. Op zich niets mis mee, dacht ik, maar erg stoffig en daarbij ook  nog eens vreselijk duur. Tegenwoordig zijn er waanzinnig veel biologische producten die  fris en kleurig ogen en vaak wat duurder zijn, maar  wel betaalbaar.

Dus toen deze tandenborstels op mijn pad kwamen, was ik meteen verkocht. Poetsen met bamboe en een “lekker dicht bij de natuur”effect, dat beoogt Nordics met deze bio-borstels. Zelfs de haartjes zijn helemaal biologisch afbreekbaar. Helemaal te gek vind ik, want hoeveel kunststof tandenborstels zullen er wel niet in de prullenbak verdwijnen, of je nou elektrisch poetst of niet?! 60 Tot 90 dagen poetsen en hops, in de biobak, deze Nordics tandenborstels. Het is trouwens raadzaam om je tandenborstel ook na ziekte te vervangen!

En weet je, Nordics zegt zelf dat dit geen project is dat de wereld op zijn kop zet, maar alle kleine beetjes helpen wel! En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ga ook de geschiedenisboeken niet halen (denk ik), maar met zuivere intenties en binnen het kleine bereik wat we allemaal hebben, kunnen we met zijn allen een wereld van verschil maken. Zo blijf ik voor mezelf en binnen mijn vakgebied bezig met zuinig zijn op de planeet, mede door al deze leuke producten te gebruiken. Ik moet trouwens zeggen dat ze verrukkelijk poetsen!

De borstels zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel en roze. Er is een aparte borstel voor kinderen en zelf een met houtskool voor een mild witmakend effect zonder je tandglazuur te beschadigen. 

Dussss, om dan op mijn eigen bescheiden manier een steentje bij te dragen EN omdat december een ongelooflijke snoepperiode is, krijg je in de adventstijd bij een behandeling van € 46,50 een tandenborstel van mij cadeau. Als je voorkeur hebt voor een specifieke keur, of een of meerdere borstels bij wilt kopen, geef dat dan wel aan mij door bij het maken van een afspraak, zodat ik er voldoende op voorraad heb.

  Afbeeldingsresultaat voor kerstkaars

Dat wordt dus een kerst met schone tanden dit jaar!!

 

Uiteraard kun je de tandenborstels ook bestellen of in de salon kopen. De borstel voor volwassenen kost € 4,95 en voor kinderen € 3,95.

Advertenties

Acupressuur voor een gezonde huid

Huidverzorging is absoluut niet nieuw, maar stamt uit de oudheid. De oude Grieken gebruikten kruiden al als huidverzorging en exporteerden deze ook naar bijvoorbeeld Egypte en het Midden Oosten. En de Chinezen hadden eeuwen geleden al door hoe je zo lang mogelijk een jeugdige uitstraling houdt: evenwichtige en gevarieerde voeding, persoonlijke hygiëne en preventieve geneeskunde. En daarbij ook een enorme dosis sociale eensgezindheid…

De westerse opvattingen over huidverzorging verschillen eigenlijk nogal van de oosterse. Eigenlijk verschilt de algehele filosofie. Je moet je voorstellen dat we in het Westen lineair denken en in het Oosten in patronen: bij ons veroorzaakt gebeurtenis A gebeurtenis B, waarop gebeurtenis C en uiteindelijk D ook zullen volgen. In het Oosten zien ze echter een patroon in alle gebeurtenissen: A, B, C en D zijn met elkaar verbonden. Ze verlenen hun betekenis uit hun onderlinge samenhang en hebben ieder op zich weinig betekenis. Snap je hem?  Die dus, Yin&Yang. Niet elkaars tegenpolen, maar van elkaar afhankelijk. Alles heeft een Yin en een Yang kant. Iets is pas Yin of Yang als je het met elkaar vergelijkt, Yin en Yang veranderen elkaar en kunnen in elkaar overgaan.

Maar goed, er kan ook van alles mis zijn met Yin en Yang. Teveel Yin- of Yang energie kan een stagnatie van energie doorstroom veroorzaken. Of teveel. Deze Qi energie is overal voor nodig, maar in mijn geval heb ik het natuurlijk over de huid. Schoonheid komt van binnenuit en kun je ook van buitenaf beïnvloeden. Yin en Yang dus. Je kunt hierbij aan alle logische dingen denken als voldoende slaap, ontspanning, hygiëne en voeding. En aan alles waarvan jij vindt dat je er beter en gezonder door leeft; sporten, mediteren, yoga, wandelen, lezen en een goede huidverzorging natuurlijk. En zo wil ik je huid ook behandelen. In plaats van “slechts” de buitenkant behandelen, is het bereik groter als de binnenkant mee doet. Drukpuntmassage of acupressuur is een uit China afkomstige massage techniek waarbij de Qi- energie in balans gebracht wordt. Mooi van binnenuit dus terwijl in de salon je huid ook van buitenaf verzorgd wordt. Huidproblemen worden zo effectiever aangepakt.

Het is trouwens wel belangrijk om te vermelden dat deze Chinese massage  een preventief karakter heeft. Alles wat op welke wijze dan ook medische raakvlakken heeft, ligt volledig buiten het terrein van een schoonheidsspecialiste. We houden het dus op de verzorging van de huid, die op deze manier letterlijk meer diepgang krijgt.

Denk hier sowieso altijd aan. Er zijn inmiddels zoveel vrije beroepen dat het een wirwar voor jou als consument kan zijn om te bepalen bij wie je terecht kunt. In mijn geval ben ik weliswaar een heel eind op weg om als “natuurgeneeskundig therapeut” geregistreerd te kunnen worden, maar ik ben aangesloten bij de branchevereniging voor schoonheidsspecialisten (ANBOS) en mijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft betrekking op alle werkzaamheden die bij een schoonheidsspecialiste horen. Of stel dat je een klacht in wil dienen. Dan moet je terecht kunnen bij bijvoorbeeld een klachtenfunctionaris.

Ik meld het maar even 😉 Ik moet hier zelf voortdurend op bedacht zijn en hou me er strikt aan. Sterker nog: ik kom zo steeds tot de conclusie dat huidjes helemaal mijn ding zijn en blijven, hoe ik mijn terrein ook steeds verder uitbreid. En daar profiteren mijn cliënten en ik van. Ik krijg regelmatig te horen dat ik zo gevarieerd werk (yeah!! daar hou ik van 🙂 ) en saai is het nooit. En tussen de coulissen kan ik adviseren en eventueel doorverwijzen naar de juiste persoon mochten er klachten boven water komen die dit vereisen.

Wil je meer weten over acupressuur of andere behandelingen? Bel me op 06 50437595 of mail naar huidverzorgingathys@live.nl

Ook om een afspraak te maken!!

 

Een warme en ontspannen groet,

Linda Ham

 

Face Refrigerator (gelaatskoeler)

Voor een strakke huid, het verminderen van rimpels en het sluiten van de poriën na de behandeling.

Zo wordt de skin refrigerator door fabrikant Sibel omschreven en inderdaad kan ik dit, na het apparaat inmiddels een jaar te hebben gebruikt, beamen. Ik heb het vaak wat lastig in de wereld van de cosmetica, omdat ik niet heel erg goedgelovig ben als het gaat om anti-rimpel producten en daarbij vraag ik me af waarom we geen rimpels mogen hebben! Maar een mooie huid of in ieder geval het maximaal bereikbare juich ik helemaal toe. Dat en héél veel variatie in mijn behandelingen. Daarom viel deze gelaatskoeler me gelijk op en besloot ik deze, inmiddels een jaar geleden, te gaan proberen.

En de reacties zijn gunstig! Het is een ideaal apparaat om de huid te kalmeren na het ontharen, maar ook is de huid een stuk rustiger en zeer beslist strakker na een behandeling met de “skin fridge” (ik moet anders zo omslachtig mijn cliëntenkaarten invullen 🙂 ) En als je het logisch bekijkt heeft kou natuurlijk zo zijn effecten op de huid. Denk maar aan een koude douche: kou stimuleert, activeert en verhelpt vermoeidheid. Daarbij verminderen huid onzuiverheden en donkere vlekken ook aanzienlijk. Briljant in zijn eenvoud dus, deze skin fridge!

Voor dit geweldige extraatje (riant extraatje mag ik wel stellen) reken ik niets extra bij de behandeling. Vraag mij dus om deze koeler als ik zelf tot een ander behandelplan kom. Of beter nog: neem een kuurtje* of doe deze behandeling af en toe als extraatje ‘los’*. Je kunt er, net als de koude douche, dagelijks van profiteren en als dat nu eenmaal niet lukt, is iedere keer mooi meegenomen!

*In kuurverband kan ik van harte de combinatie met de nano ion platinum steamer aanbevelen. Een perfect wisselbad voor de huid waarover later meer.

*Een losse behandeling met de Skin Fridge kost slechts € 15,00! En neem je een abonnement van 10x krijg je 10% korting. Een gratis behandeling dus!!!

 

 

 

Zon: wel of niet?

 

Hoewel we allemaal weten dat we uit moeten kijken, neemt de wens om lekker bruin te zijn het vaak over.

Hoe je nou verstandig met de zon omgaat is lastig, want als je je bewust bent van de gevaren van de zon dan blijf je in de schaduw en gebruik je een goede zonnecrème.

Deze vraag gaat dus eigenlijk meer op voor mensen die juist graag en veel zonnebaden. En dit zijn dus juist de mensen die aandacht aan hun uiterlijk besteden. Zonde!!!

Bovenop alle campagnes en waarschuwingen wil ik daarom nogmaals benadrukken:

 • door te veel zon veroudert je huid
 • de zon verhoogt het risico op huidkanker
 • teveel zon kan hyperpigmentatie veroorzaken ( donkere of lichte huidvlekken)
 • verbranding van de huid door de zon kan levensgevaarlijk zijn
 • teveel zon kan huidproblemen veroorzaken en zelfs oogaandoeningen

Je wordt er eigenlijk op de duur niet mooier op! Het rottige is dat het mooie bruine kleurtje ( en hoewel ik de zon mijdt vind ik het ook leuk om een kleurtje te hebben) eigenlijk geen teken van gezondheid is. Sterker nog: het ontstaat uit noodzaak om ons DNA tegen UV stralen ( en dus verbranden) te beschermen. Ben je bruin, dan heb je dus eigenlijk schade aan je cellen of DNA.

Niet het leukste verhaal om op te schrijven, wel belangrijk!

Bedenk echter wel dat de buitenlucht alleen maar goed is! Dus ga lekker naar buiten. Niets is fijner dan een dagje strand. Lang leve de parasol, strandtuniek of een royale handdoek om je heen! En als je toch met vakantie bent in een warm land, kun je een aantal activiteiten naar later verschuiven en je aanpassen aan het klimaat door op het midden van de dag te rusten in de schaduw of te gaan zwemmen. Let dan wel op omdat je in het water nog sneller kunt verbranden! En het allerbelangrijkste SMEER JE REGELMATIG IN MET ZONNEBESCHERMING MET VOLDOENDE SPF!!! En blijf dus ook daar in de schaduw. Je zult zien dat je een prachtig kleurtje krijgt op deze manier dat op een volkomen natuurlijke en verantwoorde manier is ontstaan. Blijft ook nog eens langer zitten en zie het maar als een investering in je oude dag! Want als je je uiterlijk zodanig belangrijk vindt dat je er gebruind bij wilt lopen, zal dat als je eenmaal op leeftijd komt naar alle waarschijnlijkheid niet veranderd zijn. En dan is het zuur om er als een stuk gelooid leer bij te moeten lopen 😦

Tot slot: ik sprak laatst iemand die zonder bescherming de zon aanbidt en vond dat haar bruine kleurtje voldoende bescherming gaf. En toegegeven, in sommige gevallen kan dit best opgaan. Maar bedenk dat je eigen pigment hooguit een SPF van 2-3 biedt. Niet genoeg dus!

 

 

 

 

Geschreven door Holly Thorp en Linda Ham

 

Zeep&Olie

De afgelopen periode ben ik volledig overstag gegaan.

Mijn gezicht was ik namelijk nu met (Aleppo) zeep en mijn huid verzorg ik (voornamelijk) met huidolie. En dat bevalt mij en de cliënten die dit ook zijn gaan doen uitstekend!

Wat is er zo fantastisch aan huidolie?? Het biedt je net dat belangrijke extra dat geen enkele crème kan toevoegen aan je huid. Droge, schrale, vermoeide, geïrriteerde, onzuivere of rimpelige huidjes, ze kunnen allemaal dat ene zetje dat huidolie geeft, goed gebruiken. Deze oliën (van Volatile) voeden je huid zeer intensief met hun natuurlijke bestanddelen.

Het is wel even omschakelen, maar geloof me, het is de moeite waard! Ik ben terecht gekomen in een ware zevende olie-hemel, er is véél, héél veel keus. Het heeft ook echt veel tijd gekost om me goed te oriënteren en te experimenteren, maar de missie is geslaagd. Inmiddels weet ik wanneer welke olie gebruikt kan worden of in ieder geval hoe ik dit kan opzoeken 🙂 En wat ik nog veel leuker vind: aan een aantal basisoliën voeg ik een paar druppels etherische olie toe. Op deze manier maak je zo’n olie niet alleen helemaal persoonlijk, maar ook nog eens super werkzaam. En inderdaad zijn de reacties uit mijn klantenkring enthousiast. Want veel persoonlijker wordt het natuurlijk niet. En op deze manier kun je ook nog eens eindeloos variëren!

Per keer maak ik een melange van ongeveer 30 ml. voor je klaar. Het liefst tijdens de behandeling, omdat ik op dat moment met je huid bezig ben en daarom goed kan inschatten waar je huid het meest baat bij heeft. Maar uiteraard kun je het flesje olie ook tussendoor bij me kopen.

Kosten: € 5,00.* Je leest het goed! Ik doe dit bewust omdat ik het echt belangrijk vindt om deze manier van huidverzorging onder je aandacht te krijgen. De olie kun je thuis op verschillende manieren gebruiken: puur op je huid, maar je kunt hem ook mengen met je eigen dag- of nachtcrème. Maar daar adviseer ik je natuurlijk over.

*Bij je eerste flesje olie moet ik €0, 65 cent rekenen voor het flesje. Neem deze echter mee als je nieuwe olie wilt kopen, dan betaal je dus slechts € 5,00 in plaats van € 5,65!

Aromatherapie behandeling

lavandula_angustifolia_blue_mountain_white_blue_ice_hidcote_peter_pan

Hoe persoonlijk kun je een behandeling maken?

Heel persoonlijk!

Door aromatherapie gedurende de hele behandeling in te zetten.

Maar dat niet alleen!

Bij deze behandeling ga je zelf thuis verder met aromatherapie!

Hoe?

Door de crème te gebruiken die je na deze behandeling meekrijgt.Want deze crème is speciaal aangepast aan de behoefte van jouw huid. Op maat gemaakt dus.

Ik maak namelijk zelf je crème voor thuisgebruik, om zo de werking van de behandeling voort te zetten.

Wat kost het?

Altijd belangrijk natuurlijk. De gehele behandeling, dus inclusief je pot crème (30 ml), kost € 54,50. En als je opnieuw een aromatherapie behandeling neemt en je lege potje crème laat navullen (zodat ik een nieuwe crème kan maken, aangepast aan je huid op dat moment) kost de behandeling nog maar € 53,50.

guirlande-leaflet

Waarom?

Omdat aromatherapie zo ontzettend goed voor je is. Hier kun je lezen waarom.

En voor dat bedrag een goede crème kunnen gebruiken is een win-win situatie: jij krijgt een speciaalcrème mee voor een betaalbaar bedrag en ik weet dat de werking van  mijn behandeling extra versterkt wordt door dit thuisgebruik. Bovendien is de crème veilig om te gebruiken als ik de crème voor je aanmaak en passen we ons aan aan de veranderende behoeftes van je huid.

Maak dus snel een afspraak!

En niet alleen om de pot crème, want de hele behandeling wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. De reiniging van de huid, de massagecrème of -olie, het masker en de crème: ik maak ze allemaal speciaal met essentiële oliën voor je aan.

Persoonlijker wordt het niet!!

kruizemunt2

Athys in geuren en kleuren.

https://i1.wp.com/www.tuinseizoen.com/wp-content/uploads/2013/01/Natuurlijke-tuin-shutter-63.jpg

“People are like stained-glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is revealed only if there is a light from within.”

(“Mensen zijn als glasramen. Ze fonkelen en schitteren wanneer de zon schijnt, maar wanneer de duisternis komt, wordt hun ware schoonheid enkel zichtbaar als er licht schijnt van binnenuit.” 

Elisabeth Kubler-Ross ( psychiater)

Een mooi en waar uitgangspunt voor een schoonheidssalon vind ik. Want (om  nog even in de citaatsferen te blijven) zoals David Hume (filosoof) constateerde ligt de schoonheid van dingen in de geest die ze aanschouwt. Schoonheid komt gewoon echt van binnenuit!
In mijn salon werk ik volgens dit uitgangspunt. Daarom heb ik besloten om een onderscheid in mijn producten te maken om deze eenheid te laten zien 🙂
Ik ben bezig om maar liefst 4 webwinkels op te starten: De geuren van Athys, De kleuren van Athys, De verzorging van Athys en uiteindelijk (vooruitlopend op de opleiding Kruidengeneeskunde die ik op dit moment volg) De kruiden van Athys.

Geuren omdat ik veel met geuren (aromatherapie) werk. Kleuren omdat make up een essentieel onderdeel van de uiterlijke verzorging is. Verzorging omdat dat de (voor een schoonheidssalon noodzakelijke) huidverzorging is. En kruiden omdat deze de innerlijke mens mooi helpen maken.

In deze winkels kun je gaan bekijken welke producten ik gebruik in de salon, maar ook welke mogelijkheden er nog meer zijn. Om jezelf van binnen en buiten te verzorgen.

Ik ben voorlopig nog even bezig met het opstarten van deze winkels, hoewel de Geuren van Athys in grote lijnen klaar is. Hier kun je dus alvast een kijkje nemen en zien hoe deze onderneming er uit komt te zien.

En terwijl ik dit opschrijf vraag ik me af waar ik in hemelsnaam aan begin, want het is een hoop werk. Maar ik vind het leuk om te doen en het is vooral waar ik oprecht in geloof! Er is gewoon veel meer dan het eeuwige “anti-rimpel” verhaal. Uiterlijke verzorging is niet compleet zonder een prettig gevoel. En dat komt van binnenuit. Noem dit een meer holistische benadering of noem het gewoon leuk! Uiterlijke verzorging is namelijk leuk! Net zoals jezelf goed verzorgen en aandacht aan jezelf besteden. Bovendien verruimt aandacht schenken aan je geest  je blik en die blik zien wij. Dat bepaalt wat je uitstraalt, zoals mw Kubler-Ross dit in haar gedichtje zo goed benoemt.

Ik zal via de site laten weten hoe het gaat met mijn winkels. Een van de redenen dat ik mijn producten op deze manier onder de aandacht ga brengen, is namelijk ook dat ik zo min mogelijk producten op de plank wil hebben staan. Zo zorg ik dat ze bij mij niet staan te verpieteren en dat ze lekker vers zijn. En op deze manier kan ik de producten duidelijk belichten en kun je van te voren bijvoorbeeld al een bestelling bij me doen en deze vervolgens tijdens je bezoek aan de salon afrekenen.

Vrijheid blijheid dus!

Surya Brasil Henna voor je haar

Bestel je nieuwe haarkleur bij Athys!

Door henna te gebruiken kleur je je haar niet alleen op een gezonde manier, het verzorgt je haar ook tot in de puntjes.

Aloë vera, noten, acai, arnica, guaraná, juá en arnica worden zo vanuit India en Brazilië geteeld en in de producten verwerkt tot deze uiterst verzorgende haarkleuring.

Eenmaal aan de henna wil je niet anders meer!

De henna is verkrijgbaar als poeder en als crème. De poeder kost € 7,50 en de crème € 13,75. De crème is met name erg gemakkelijk in het gebruik: haar wassen en de kleuring zo kant&klaar uit het flesje op het haar aanbrengen.

 

Verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Aromatherapie Inhalator

De aromatherapie inhalators zijn de ideale manier om je favoriete geur altijd bij je te hebben!

Bovendien hebben mensen die jouw favoriete geur niet zo kunnen waarderen zo geen last van het aroma.

Waarom en wanneer inhaleer je aromatische geuren?

 • bij verkoudheid en hooikoorts
 • om te ontspannen
 • tegen misselijkheid en reisziekte
 • bij heimwee door je vertrouwde geur lekker bij je te hebben
 • om je goed te kunnen concentreren
 • als oppepper bij vermoeidheid, als je nog even door moet
 • voor het slapen gaan
 • gewoon omdat je de geur prettig vindt

Genoeg redenen dus om een inhalator in je badkamer, slaapkamer, je tas of op je bureau te bewaren.

Door een paar druppeltjes essentiële olie op het staafje te doen en deze in de inhalator te steken, hou je dagenlang de geur van je keuze vast. Welke olie je gebruikt hangt natuurlijk af van je wens. Zo kun je om te ontspannen Lavendelolie gebruiken. Of als je veel moet hoesten Anijs en Eucalyptus. Moet je studeren en krijg je een inzak moment? Doe dan een paar druppeltjes citroen of pompelmoes op het staafje. Er zijn ook speciale mixen te krijgen, zodat je met één flesje etherische olie klaar bent. Handig en voordeliger dan zelf mixen. De mogelijkheden zijn talloos.

Ik zal op deze site en op de Facebook pagina regelmatig receptjes plaatsen. Maar het beste kun je mij natuurlijk zelf om advies vragen. Voor meer informatie over aromatherapie kun je wel hier verder lezen.

Ook belangrijk zijn de kosten. En die zijn nu juist niet onder een noemer te vangen in dit geval.

De kosten hangen namelijk af van welke olie je gaat gebruiken. Je mag er vanuit gaan dat een flesje etherische olie met een inhalator samen zo rond de 10 euro zullen kosten. Er zijn overigens ook losse refills te koop voor als je weer een andere olie wilt gebruiken. Deze kosten 80 cent. Ik heb zelf inmiddels al een week zo’n inhalator in gebruik en deze werkt nog steeds optimaal!

 Een echte aanrader dus, deze inhalator. Blijf dus niet rondlopen met die verstopte neus. En zorg dat je straks niet misselijk de lucht in gaat als je gaat vliegen. Neem gewoon een inhalator mee en kom helemaal tot rust!

Aromatherapie

Mooi worden door geuren.

Hoe heerlijk klinkt dat!  Door een lekkere geur te ruiken gelijk je looks verfraaien. Maar dit is door het gebruik van etherische oliën wel wat er gebeurt.

Dus niet smeren maar ruiken?

Inderdaad! Etherische oliën kunnen (bijna) nooit puur op de huid gebruikt worden. Sterker nog, de huid kan zelfs verbranden bij een aantal soorten. Niet doen dus! Een etherische olie vermeng je met een basis product als neutrale olie, crème of water. Ook worden ze vaak verdampt. Hiervoor zijn verschillende manieren. In een oliebrander of een geursteentje, maar ook in de vochtverdamper van de verwarming kunnen ze verdampt worden. Op deze manier komt de geur vrij.

Hoe werken ze?

Dat kun je in deze slideshow zien:

 

Maar wat doen die geuren dan precies met ons?

Veel! Want wist je dat wat wij zien en horen maar een kwart van onze emoties veroorzaakt? Dat betekent dus dat maar liefst driekwart hiervan bepaald wordt door wat we ruiken. We hebben er zelfs een geheugen voor, namelijk ons olfactorisch geheugen. Denk maar aan hoe een bepaalde geur ineens een herinnering naar boven brengt. Die lekkere lavendelgeur op de markt in Frankrijk bijvoorbeeld. Maar geuren waarschuwen ons ook. Als melk bedorven is dan ruiken we dat. Ruikend proeven. Of als we een gaslucht ruiken. Die geur is namelijk expres aan het reukloze gas toegevoegd om ons te waarschuwen.

Ook bij dieren is de reukzin belangrijk. Zo kan een moederdier haar jong herkennen. Of een prooi. En uiteraard draagt een lekkere geur bij aan onze aantrekkingskracht.

Maar laten we even teruggaan naar de huid. En de aromatherapie. Want de werking zit hem toch ook in de olie zelf, althans de soort. En met maar liefs 120 verschillende oliën kun je het huidprobleem niet bedenken of er is wel een olie voor. Er is veel kruid tegen gewassen in dit geval. En vinden we de geur aangenaam, dan vang je eigenlijk twee vliegen in een klap.  Die wisselwerking is echt perfect! Maar ook als je niet weg zwijmelt bij de geur zal de werking van de ingrediënten uiteraard niet verdwijnen.

Ik werk in de salon veel en al jaren met etherische oliën. Ik maak er pakkingen mee en “brouw” mijn eigen maskers met onder andere de olie waar je huid op dat moment het meest baat bij heeft. Maar je kunt ook een paar druppels door je crème mengen. Dan heb je nog eens met recht een crème op maat gemaakt! Ik adviseer hiervoor de gezichtscrème van Volatile.

€ 8,65
€ 8,65

En welke oliën met welke werking zijn er allemaal?

Teveel om hier te noemen. Ik geef dan ook liever een persoonlijk advies. Maar je kunt op deze sites wel alvast een kijkje nemen:

Alfabet essentiële oliën van Volatile

En hier voor de aroma mengsels van Volatile

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen?

Bel me of beter nog: maak een afspraak voor een behandeling. Ik ben op dit moment bezig om een nieuwe behandeling te bedenken waarin de aromatherapie ook weer centraal staat. Maar dan in combinatie met ontspanningstechnieken door middel van mindfulness meditaties. Hierover binnenkort meer!!

 

Hartelijke groet,

Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cactuszaad olie: tegen rimpels en littekens!

v20150804-211015-6003[550x550]
Najel Cactuszaad olie € 16,95
Een olie als middel tegen rimpels, dat hoor je niet vaak! Toch verzacht deze olie de huid, huidlijntjes en rimpels ontzettend goed.

Het fijne van deze olie is dat deze ook gemend kan worden met de dag-, en nachtcrème. Ook als oogverzorgingsproduct zal deze olie niet teleurstellen! Donkere randen, vermoeidheidslijntjes en droogte rimpeltjes verzachten en verminderen bij regelmatig gebruik van deze cactuszaad olie.

Vitamine E en essentiële vetzuren zijn de werkzame stoffen die deze olie zo goed maken. Ik raad het echt aan! Gebruik de olie gewoon eens als kuur of als serum en merk zelf hoe je huid verzacht. De structuur van de huid wordt fijner, dus ook bij acne littekentjes is  dit hèt product bij uitstek! Bovendien is het uiterst zuinig in gebruik: een paar druppeltjes zijn voldoende voor je gezicht en hals. Ook de handen en eigenlijk alles kun je er mee behandelen en voor de prijs valt ook wat te zeggen. € 16,95 voor puur natuur is niet duur.

Home

“La grâce est l’âme extérieure de la beauté“.

(Bevalligheid is de uitwendige ziel der schoonheid)

Joseph Joubert
Frans schrijver (1754-1824)

 

Welkom op de website van Huidverzorging Athys.

Huidverzorging Athys is een salon waar huidverzorging voor u op maat gemaakt wordt. De bedrijfsfilosofie is dat huidverzorging niet exclusief, maar noodzakelijk is voor iedereen! Laagdrempelige verzorging met hoog kwalitatieve producten omdat uw huid kostbaar is. Niet alleen een fraai uiterlijk maar ook een goede bescherming. Dat hoort uw huid voor u te zijn.

Op deze site vindt u informatie over de behandelingen, prijzen en diverse wetenswaardigheden over de salon.</strong> <strong>Heeft u vragen neem dan snel contact op: huidverzorgingathys@live.nl of bel mij op 06 50437595.

Ik kijk uit naar uw bezoek!

Met vriendelijke groet,

Linda Ham

Aleppo Zeep? Goed voor de huid!

Dat hoor je niet snel uit de mond van een schoonheidsspecialiste. Toch zeg ik dit regelmatig. Ik gebruik namelijk Aleppo zeep. Een zeep die al 4000 jaar in de huidige samenstelling geproduceerd wordt op basis van olijfolie en laurierbesolie.

Als de zeep eenmaal gemaakt is, wordt hij 9 maanden gedroogd. De Mesopotamiërs bedachten dit. En tot op heden is hun receptuur niet geëvenaard! Uiteraard zijn er inmiddels heel wat varianten bedacht op dit eeuwenoude stukje zeep en dat is nu net wat het zo’n aanwinst voor je huid maakt.

Ik zal uitleggen waarom.

Eigenlijk is het de combinatie van olijfolie en laurierbesolie. Olijfolie omdat het zo zacht en verzorgend is en laurierbesolie omdat het antibacterieel, antiviraal, schimmeldodend en zelfs pijnstillend is. Bedenk dus maar een huidprobleem en deze zeep is er geschikt voor. Dat wil zeggen dat het percentage laurierbesolie bepalend is voor welke zeep geschikt is voor jouw huid.

Dus voor wie is deze zeep nu het meest geschikt? Iedereen!

 • acne
 • psoriasis
 • eczeem
 • droge huid
 • vette huid
 • rijpe huid
 • nat scheren
 • winterhanden en -voeten
 • babybadjes
 • hoofdhuid en haren wassen
 • als tandpasta, vooral geschikt om aften en tandvleesontsteking te voorkomen en genezen

Zo’n stukje zeep mag dus eigenlijk in geen enkele badkamer ontbreken! In de collectie zijn een aantal zepen volledig bio-gecertificeerd. De overige zepen zijn niet bio-gecertificeerd, maar bevatten wel volledig natuurlijke grondstoffen.

Voor het geld hoef je het niet te laten. De zeepjes kosten gemiddeld tussen € 2,50 en € 8,00. En ik kan oprecht zeggen dat mijn cliënten die inmiddels een Aleppo zeep zijn gaan gebruiken, zeer tevreden zijn. En ik sluit me daar helemaal bij aan!

v20150804-213236-6787[550x550] v20150804-213248-1939[550x550] v20150805-002207-097[550x550]

De maan en haar invloed op onze huid.

https://i2.wp.com/www.suijkerbuijk.nu/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/image001.jpg

Zoals fanatieke tuinierders het beste oogsten als ze met wassende maan zaaien, zou dit ook best wel eens voor uw huid kunnen opgaan! Ik denk hierbij aan de invloed van de maan. Zij is onderdeel van de natuur en beïnvloedt samen met de zon de getijkracht. Haar invloed is zelfs groter dan die van de zon!

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Bij mannen is dit gemiddeld 60% van het lichaamsgewicht en bij vrouwen 55% ( helaas hebben wij minder vetvrije massa)  In ieder geval bestaan we allemaal uit zo’n grote hoeveelheid vocht dat het interessant is om eens stil te staan bij het fenomeen van onze eigen eb en vloed.

Charles Darwin, die van de apen en natuurlijke selectie, schreef in 1859 al in zijn boek ‘The origin of species’: De mens is, evenals zoogdieren, de vogels en zelfs de insecten onderworpen aan die mysterieuze wetmatigheid, volgens welke veel voorkomende processen, zoals zwangerschap, plantengroei, rijping en de duur van bepaalde ziekten, afhankelijk zijn van de perioden van de maan.
Niets nieuws onder de zon dus. Maar welk voordeel heeft dit voor onze uiterlijke verzorging?

Waar het op neer komt is dit: de maancyclus loopt van nieuwe maan naar wassende maan en vervolgens van volle maan naar afnemende maan. Al deze maanstanden hebben hun eigen effect op het opnamevermogen van onze huid:

Nieuwe Maan: Staat voor een nieuw begin.  Het natuurlijke reinigingsvermogen van de huid is het grootst, afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. De huid reageert echter wel gevoeliger en is vatbaar voor wondvorming. Een ideaal moment dus om de huid goed te reinigen maar minder geschikt om te ontharen!
Volle Maan: Staat voor energie. Het opnamevermogen van de huid is het grootst. Het ideale moment dus om je huid te verzorgen.

Het gaat uiteraard wat ver om alleen in de periode van wassende naar volle maan een gezichtsbehandeling te nemen en in de perioden van afnemende maan naar nieuwe maan terug te komen om je wenkbrauwen te laten epileren. Het kan echter wel verklaren waarom harsen en epileren de ene keer wondjes veroorzaken en de andere keer niet. En waarom wimper- en haarverf niet altijd even goed pakt.

Hoe je het ook bekijkt, het is een wetenswaardigheid en om het wat overzichtelijker te maken kunt u hier bekijken wat het meest geschikte moment is voor uw bezoek aan de schoonheidssalon:

Maanstanden in 2017

Nieuwe maan

 

28 januari

Volle maan

11 februari

Nieuwe maan

26 februari

Volle maan

12 maart

Nieuwe maan

28 maart

Volle maan

11 april

Nieuwe maan

26 april

Volle maan

10 mei

Nieuwe maan

25 mei

Volle maan

9 juni

Nieuwe  maan

24 juni

Volle maan

9 juli

Nieuwe maan

23 juli

Volle maan

7 augustus

Nieuwe maan

21 augustus

Volle maan

6 september

Nieuwe maan

20 september

Volle maan

5 oktober

Nieuwe maan

19 oktober

Volle maan

4 november

Nieuwe maan

18 november

Volle maan

3 december

Nieuwe maan

18 december

Volle maan

2 januari 2018

Nieuwe maan

17 januari 2018

Volle maan

31 januari 2018

Wat neem je mee op vakantie?

Zelf ben ik iemand die zo min mogelijk meeneemt op vakantie. En dan word je natuurlijk even met je neus op de feiten gedrukt: wat moet echt mee omdat ik niet zonder kan. Shampoo? Douchegel? Zeep, dagcrème, nachtcrème, een maskertje omdat je er tijdens je vakantie eindelijk tijd voor hebt? Make up? En welke dan? Alleen een mascara, of juist alleen een lipstick, of nagellak en moet dan de remover ook maar gelijk mee? Nagelschaar en/of vijl? Pincet? Borstel, kam….

Laat je de boel de boel, neem je een grote beautycase mee of ga je inderdaad eens goed bedenken wat je liever even laat en wat absoluut mee moet.

En dat vind ik nu altijd zo interessant aan uiterlijke verzorging: wat is nu eigenlijk echt nodig en hoe bepaal je wanneer je er goed uitziet. En dat dit voor iedereen anders is lijkt me logisch, maar dat het lastig kiezen is merk ik, misschien niet dagelijks, maar toch zeker zeer regelmatig in de salon. Vooral natuurlijk als we de koffer mogen gaan inpakken. Logisch lijkt me dat je je cosmetica aanpast op je vakantie. Hotel met pension of all inclusive staat waarschijnlijk synoniem aan je omkleden voor het diner. En je gasstel op de camping aansteken doe je natuurlijk niet terwijl je haarspray staat te gebruiken, daar hebben ze elastiekjes voor bedacht.

Maar goed, zoals ik schreef neem ik zelf zo min mogelijk mee. Tandpasta, raggertjes, shampoo, inderdaad elastiekjes voor het haar (op vakantie gekocht eerlijk gezegd), bodylotion, zonneproducten, muggenspray en huidolie, paar monstertjes crème uit de salon (die mazzel heb ik), lipbalsem en zelfgemaakte deodorant, omdat ik een passie heb voor zelfgemaakte producten met aromatherapie.

En mijn laptop! Ik heb van te voren wat filmpjes gedownload die ik op vakantie kan bekijken. Goofy, een Japanse mangafilm en Goofy 2. Maar daarnaast een aantal Qigong oefeningen die te vinden zijn op internet. Schoonheid komt van binnenuit zullen we maar zeggen. Ik ben bezig met een cursus Acupressuur en zit dus volop in de Yin en Yang en Chi. En aangezien mijn lichaam na 30 jaar werken in een bepaalde houding de nodige slijtage heeft opgeleverd, moet ik zien dat de ruimte tussen mijn schouderbladen weer terugkomt. Letterlijk! Helemaal in elkaar gedraaid daar. Mijn schouders lijken niet meer te weten hoe ze gewoon naar achteren kunnen staan, wat een voortdurende branderige pijn in mijn bovenrug oplevert. Nou ben ik iemand die gaat tot aan het naadje, dus loskomen zal het! Ik heb een frozen shoulder al gedeeltelijk binnen afzienbare tijd weer in zijn kom weten te draaien en mijn  carpaal tunnelsyndroom of RSI rechts (op gegeven moment kan het je eigenlijk niet meer zo heel veel schelen hoe het allemaal heet; alles zit bovenaan en rechts en ik ben 50 en het moet weg). Door middel van oefentherapie, yoga en tai chi in combinatie met qi gong wil ik weer helemaal in balans komen en ben al een eind op weg.

En dan kom ik altijd weer uit op hetzelfde verhaal en juist datgene waarvan ik helemaal in de ban ben geraakt: schoonheid komt heus wel van buitenaf maar toch heel erg veel van binnenuit. Wat een heerlijkheid om zoveel tijd te hebben ( hoewel ik me er wel aan moet helpen herinneren:-) ) om eens zorgvuldig en geconcentreerd met mijn lijf bezig te zijn. De ontspanning druipt van mijn gezicht! Ik ben nog net niet zelfreinigend geworden, maar wat werkt dat goed zeg! Mijn chi en chakra’s, meridianenen, yin&yang, pranayama’s nou ja goed, welk werelddeel zich dan ook in mijn Drentse lijft roert, worden beeldschoon!

En dat staaft waar ik inmiddels al enige tijd mee bezig ben: mooi van buiten door je goed te voelen van binnen! Ik ga gestaag door met de kruiden, acupressuur en de opleidingen die ik wil gaan doen de komende tijd, om creatieve, betaalbare en op maat gemaakte cosmetische verzorging te kunnen bieden met veel aandacht voor de innerlijke schoonheid! En werp mezelf vol overgave op als proefkonijn.

Natuurlijke, biologische verzorging en Aromatherapie