Zomer 2020, lavendel zomer

Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens erg goed voor de huid! Lavendel komt oorspronkelijk van het woord “Lavere” wat wassen betekent. En dat is terecht, want lavendel heeft een antiseptische werking en kun je bijvoorbeeld heel goed puur op een ontsteking (denk aan een pukkel) aanbrengen. Maar ook bij brandwonden en zonnebrand werkt lavendel verlichtend.

Wat lavendel ook eigenlijk onmisbaar maakt, is dat je het tegen insecten kunt gebruiken! Muggen, vliegen, mieren, motten en zelfs slakken blijven op afstand omdat ze niet van de geur houden.

Hoe gebruik je zelf lavendel thuis of op vakantie?

Lavendel wordt in veel producten verwerkt.

Tegen insecten bijvoorbeeld, gebruik je lavendel olie.

Maar je houdt insecten ook op afstand door een lavendel deodorant te gebruiken.

En in huidverzorging werkt het anti septisch.

Balm Balm Lavendel Handbalm € 14,95

Anders dan de naam doet vermoeden, is deze balm een multi-tasker. Naast het verzorgen van je handen kun je hem ook als huidcrème gebruiken. En wil je een verzorgende manicure behandeling voor jezelf? Los een klein beetje lavendel balm op in een badje met lauwwarm water en dompel je handen er net zo lang in als prettig voelt. Daarna kun je je nagelriemen ook gelijk makkelijk terugduwen.

Zachte crème deodorant die hydrateert en extreem effectief is!

We Love The Planet deodorant € 11,50

Een heerlijke zeep om je gezicht en lichaam mee te wassen. Erg geschikt voor een geïrriteerde, gevoelige en gecombineerde huid.

Lavendel&Olijf zeep € 6,00

Werkt goed bij snijwondjes, brandwonden, pukkels en insectenbeten. Bevordert je nachtrust!

Balm Balm Lavendel essentiële olie € 15,95

Precies dezelfde deo als de blik variant, maar voor de liefhebbers van een stick.

We Love The Planet deodorant € 11,50

Ontstekingremmend Heerlijke geur Goede nachtrust tegen insecten En hun beten Lavere Wassen Weg Pukkel Verkrampte Spieren Provence Kruid der Liefde