De maan en haar invloed op onze huid.

8

https://i1.wp.com/www.suijkerbuijk.nu/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/image001.jpg

Zoals fanatieke tuinierders het beste oogsten als ze met wassende maan zaaien, zou dit ook best wel eens voor uw huid kunnen opgaan! Ik denk hierbij aan de invloed van de maan. Zij is onderdeel van de natuur en beïnvloedt samen met de zon de getijkracht. Haar invloed is zelfs groter dan die van de zon!

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Bij mannen is dit gemiddeld 60% van het lichaamsgewicht en bij vrouwen 55% ( helaas hebben wij minder vetvrije massa)  In ieder geval bestaan we allemaal uit zo’n grote hoeveelheid vocht dat het interessant is om eens stil te staan bij het fenomeen van onze eigen eb en vloed.

Charles Darwin, die van de apen en natuurlijke selectie, schreef in 1859 al in zijn boek ‘The origin of species’: De mens is, evenals zoogdieren, de vogels en zelfs de insecten onderworpen aan die mysterieuze wetmatigheid, volgens welke veel voorkomende processen, zoals zwangerschap, plantengroei, rijping en de duur van bepaalde ziekten, afhankelijk zijn van de perioden van de maan.
Niets nieuws onder de zon dus. Maar welk voordeel heeft dit voor onze uiterlijke verzorging?

Waar het op neer komt is dit: de maancyclus loopt van nieuwe maan naar wassende maan en vervolgens van volle maan naar afnemende maan. Al deze maanstanden hebben hun eigen effect op het opnamevermogen van onze huid:

Nieuwe Maan: Staat voor een nieuw begin.  Het natuurlijke reinigingsvermogen van de huid is het grootst, afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. De huid reageert echter wel gevoeliger en is vatbaar voor wondvorming. Een ideaal moment dus om de huid goed te reinigen maar minder geschikt om te ontharen!
Volle Maan: Staat voor energie. Het opnamevermogen van de huid is het grootst. Het ideale moment dus om je huid te verzorgen.

Het gaat uiteraard wat ver om alleen in de periode van wassende naar volle maan een gezichtsbehandeling te nemen en in de perioden van afnemende maan naar nieuwe maan terug te komen om je wenkbrauwen te laten epileren. Het kan echter wel verklaren waarom harsen en epileren de ene keer wondjes veroorzaken en de andere keer niet. En waarom wimper- en haarverf niet altijd even goed pakt.

Hoe je het ook bekijkt, het is een wetenswaardigheid en om het wat overzichtelijker te maken kunt u hier bekijken wat het meest geschikte moment is voor uw bezoek aan de schoonheidssalon:

Maanstanden in 2019

Nieuwe maan

 

6 januari

Volle maan

21 januari

Nieuwe maan

4 februari

Volle maan

19 februari

Nieuwe maan

6 maart

Volle maan

21 maart

Nieuwe maan

5 april

Volle maan

19 april

Nieuwe maan

5 mei

Volle maan

18 mei

Nieuwe  maan

3 juni

Volle maan

17 juni

Nieuwe maan

2 juli

Volle maan

16 juli

Nieuwe maan

1 augustus

Volle maan

15 augustus

Nieuwe maan

30 augustus

Volle maan

14 september

Nieuwe maan

 28 september

Volle maan

13 oktober

Nieuwe maan

28 oktober

Volle maan

12 november

Nieuwe maan

 26 november

Volle maan

 12 december

Nieuwe maan

 26 december

Volle maan

 10 januari 2020