Het doorberekenen van geannuleerde behandelingen

Iedereen kent het wel: heb je een afspraak staan, komt er onverwacht iets tussen. Hoe belangrijk deze onverwachte gebeurtenis ook kan zijn, voor degene met wie de afspraak staat kunnen de kosten enorm oplopen. Als het om een arts of de tandarts begrijpt men vaak beter dat dit doorberekend wordt dan bij een schoonheidssalon. Mij is wel eens uitgelegd dat dat afspraken zijn die moeten en naar de schoonheidssalon ga je voor je lol!

Al vanaf het begin van mijn carrière is dit fenomeen een groot probleem geweest. Anno 2011 kan ik hierover mijn eigen blog op internet schrijven en er wat minder persoonlijk klinkend over uitweiden.

U moet zich realiseren dat er andere afspraken op het door u gereserveerde tijdstip gemaakt kunnen worden. Ook van mijn kant kunnen persoonlijk dingen meespelen die het moeilijk maken om het niet persoonlijk te maken en professioneel te blijven, daar waar  ook ik vaak een persoonlijke vertrouwensband met mijn trouwe en dierbare cliënten heb opgebouwd.

Ik moet hierbij denken aan de keer dat ik hoogzwanger van mijn tweede kind een afspraak de soep in zag lopen omdat mijn zoontje zijn eerste Sinterklaas feest op de crèche had. Zijn vader moest van mij vrij nemen terwijl er een bevalling om de hoek stond (ze is 31 december 2004 geboren) dus ook hij was in afwachting van het opnemen van een hoop vrije dagen. Voor een werkgever ook altijd een blijde gebeurtenis.

Kreupel en wel (ik had ischias opgelopen tijdens mijn zwangerschap en liep met akelig dikke voeten en veel zenuwpijn op krukken nog wat rond te strompelen) had ik mezelf opgeladen om toch die dame nog een laatste behandeling voor mijn zwangerschapsverlof te geven. En bovenal dus niet bij mijn zoontjes Sinterklaasfeest aanwezig te zijn. Een uur van tevoren werd ik opgebeld door een collega van deze cliënt die vertelde dat ze verhinderd was. Ze komt inmiddels niet meer in de salon kan ik u vertellen;-) De zwangerschapshormonen deden hun werk!!

Op alle situaties is weer een ander verhaal van toepassing. Ook ik kan ziek worden en onverwacht afzeggen. En een stukje goodwill moet over en weer absoluut toegepast kunnen worden. Maar wellicht werpt deze toelichting voor u weer eens een ander licht op het doorbereken fenomeen, want eerlijk is eerlijk: een behandeling bij de schoonheidsspecialiste wordt vaak te makkelijk aan de kant geschoven zodra er andere zwaarwegender zaken mee gaan spelen en dan is de schoonheidsspecialiste een makkelijk aan de kant te schuiven afweging!

NB  U mag uw afspraak kosteloos verzetten of afzeggen mits dit niet binnen 24 uur voorafgaande aan de door u gemaakte afspraak gebeurt.

One thought on “Het doorberekenen van geannuleerde behandelingen

Reacties zijn gesloten.